tirsdag 26. juni 2012


Velkommen til en blogg- helt på grensa til det normale…

Intensjonen bak denne bloggen, er å skrive om og skildre en helt normal hverdag. De fleste bloggene jeg selv har vært innom, omhandler mennesker som er over gjennomsnittet opptatt av et eller annet bestemt, det dreier seg oftest om mote, interiør, trening eller kosthold. Hvis du ønsker intens inspirasjon og motivasjon på noen av disse fire områdene, da har du dessverre klikket deg inn på feil blogg. Hva kommer den til å inneholde? Jo, det vil tiden vise, jeg kommer til å skrive akkurat det som faller meg inn til en hver tid, og det kommer nok til å høre hjemme i sjangeren "lett underholdning". Å bruke begrepet ”normalt” er kanskje å bevege seg ut på tynn is, da det ikke finnes noen klar definisjon på det. Det er vel strengt tatt slik, at hvert enkelt individ har hvert sitt syn på hva som er normalt, så da får jeg vel starte med å si hva jeg selv betegner som normalt.

Merkelig nok, så føler jeg det er naturlig å fortelle om hva jeg IKKE synes er normalt. Jeg synes det er meget betenkelig hver gang noen påstår at de har det bra med seg selv og sitt utseende, når de til tross for dette har et overanstrengt forhold til trening og kosthold, har hair extensions, bruker spray-tan, benytter seg av falske vipper og negler med mer. Da føler jeg på sett og vis at det kanskje ikke er så mye vedkommende er fornøyd med likevel, eller? Jeg synes heller ikke det å ha 200 par sko er normalt, da har i alle fall vedkommende en økonomi over normalen. Jeg synes nesten det høres mer normalt ut, hvis man har trasket rundt i 200 par sko tilsammen gjennom hele livet. Ja, dette var bare skrevet for å gjengi noe av hva mange blogger omhandler, noe jeg velger å kalle materiell lykke og overdådighet. Noen av dem har faktisk vært såpass flinke og heldige, at de har gjort levebrød av en hobby, noe som har muliggjort det å leve på et vis de sikkert alltid har drømt om. Denne hobbyen kaller de nå jobben sin, noen kaller seg til og med selvstendig næringsdrivende. Forskjellen er at når de står og sminker seg foran speilet, setter sammen et antrekk og knipser et bilde (eller blir knipset bilde av), går det for å være en del av arbeidstiden deres. For mitt vedkommende derimot, faller slikt jåleri til helgene, en fest eller en annen tilstelning. Selvsagt ordner man seg før man skal på jobb, men dette mener jeg går under normal forfengelighet.

Kanskje tenker noen, at dette er ei som er full av misunnelse og som nå ønsker å lage sin egen blogg for å få oppmerksomhet? Vet dere hva, det er egentlig helt korrekt. Jeg er ganske misunnelig på de som faktisk koser seg med trening og sunn mat, og ikke minst de som har råd til å shoppe i det uendelige og de som kan skape en hjem med akkurat de møbler og tekstiler jeg bare kunne drømt om. De som har energi, anledning og økonomi til slikt, skjønner ikke at dette skaper misunnelse, det er nemlig helt normalt for dem. Jeg har også en teori om at mange vet at folk er og blir misunnelig på dem, og faktisk nyter den følelsen. For oss som finner dette delvis uoppnåelig, så kan det selvsagt gjøre oss misunnelige, det er også helt normalt. Det kan også skape såpass mye misunnelse, at en ikke tør å innrømme det. For all del, jeg ønsker ikke å rakke ned på disse bloggerne, men de fenger og inspirerer ikke meg, det er ofte så altfor langt unna min egen virkelighet. Jeg tør i alle fall å innrømme misunnelsen. Modig, ikke sant?

Det er min egen virkelighet jeg vil skrive om. Har alltid vært glad i å skrive, og er håpløs på å fatte meg i korthet. Det ser dere allerede nå. Jeg vil nemlig forsøke å få mine hverdagslige skriblerier til å bli en interessant blogg for mange, og jeg både håper og tror mange kommer til å kjenne seg igjen. Jeg håper å kunne spre glede med mine impulsive tekster og tanker, samtidig som jeg skal forsøke å legge ut mange bilder.

Håper ikke dette første innlegget skremte dere vekk, jeg ser selv at det hele fikk en negativ undertone i seg, men håper dere ser snev av humor i det også? Jeg lover dere at de neste innleggene skal fylles med morsomme tanker, selv-ironi og humor, for det har jeg massevis av. 

9 kommentarer:

 1. Fantastisk Marita :)
  Jeg liker din lange avhandling og den bar preg av både masse humor og litt ironi? Gleder meg til å lese mer av dine "ikke korte skriblerier"!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha...Fint at du ser humoren og litt ironi her, Kine! Det er skrevet fra LEVRA og et resultat av år med frustrasjon rundt enkelte blogger :)

   Slett
 2. godt skrevvi :) spentj på ka du skriv om framover, arti å læssa!

  SvarSlett
 3. Haha, gleder meg til å følge deg videre. Du skriver på en underholdende måte. Lykke til videre :)

  SvarSlett
 4. Jeg sier bare en ting.. herlig :-)

  SvarSlett
 5. D her bli spennende, Marita, men vær forsiktig med å dømme andre for hva de velger å gjøre for sitt eget utseende. Jeg skjønner hva du mener, men for noen er det kanskje en nødvendighet å se bra ut for sin egen livskvalitets del. Det betyr vel ikke at det er det eneste de tenker på. Bak en vær fasade er det et menneske som fortjener respekt enten de er slik eller slik!! Masse lykke til!!!

  SvarSlett
 6. Man skal absolutt være forsiktig med å dømme mennesker, og det var ikke det som var meningen. Hvis du oppfattet det slik, så beklager jeg det. De aller fleste jenter, inkludert meg selv, gjør ulike ting med utseende for å føle oss bedre og penere. Innlegget var ikke ment å være ondsinnet på noe vis.

  SvarSlett